perjantai 25. syyskuuta 2020

Visualistina Puuilossa

 Myymälävisualistin työnkuva

Tavallinen työpäiväni alkaa yleensä hyllyjen ja hyllynpäälisten siivoamisella ja täytöllä. Jos aamulla sattuu olemaan vielä edellisen päivän kuormaa saatan myös purkaa sen loppuun. Kuormaa saapuu pitkin päivää monelta eri toimittajalta ja ensimmäiset lavat saapuvat 9-10 aikoihin aamulla. Kuormaa tulee yleensä noin 10- 20 lavaa riippuen päivästä. Puuilossa jokaisella myyjällä on oma osastonsa, esimerkiksi siivoustarvikkeet tai lemmikkiosasto. Jokainen myyjä huolehtii oman osastonsa siisteydestä, tuotteiden tilaamisesta sekä omien kuormien purkamisesta.

Myymäläesillepanot

Puuilossa esillepanot ovat oikeastaan aina hyllynpäätyjä. Siellä ei ole nimetty ketään tiettyä henkilöä visualistiksi. Esillepanojen rakentamiseen ei tule mitään tiettyjä ohjeita kuten esimerkiksi konsepteissa (carlings, h&m, musti ja mirri). Esillepanoja rakentaessa saan tehdä aina ihan oman mielen mukaan mikä on mielestäni hyvä asia. Esillepanoja uudistetaan noin 2 viikon tai kuukauden välein. Esillepanoissa käytetään hyllyjä, piikkejä, koreja sekä teholavoja. Ainoana sääntönä esillepanoissa voisin mainita, että lattialle ei saa ikinä pinota mitään vaan alla on aina oltava esimerkiksi hylly tai teholava.



Tässä esimerkkinä fairypääty, jossa käytin teholavoja. Tässä esillepanossa kiinnitin huomiota tutteiden ryhdikkyyteen. Asettelin fairypullot väreittäin ja kokojärjestykseen.


Tämä esillepano onnistui mielestäni todella hyvin ja saikin paljon kehuja muilta työkavereilta. Tarkoitus oli siirtää sesonkihyllyn päätyyn heijastimia sekä muita heijastavia tuotteita. Hyllyssä oli ennen muutostyötä uima-allas kemikaaleja, jotka siirsin omalle hyllypaikalleen. Tässä esillepanossa kiinnitin huomiota tuotteiden ryhmittämiseen. Tässä esimerkiksi pipot muodostavat yhden ryhmän, heijastavat hanskat toisen ryhmän, heijastinliivit kolmannen ja heijastimet neljännen ryhmän. lopuksi siirsin vielä heijastindisplayn päädyn viereen.



Tässä muutostyössä siirsin urheiluvälineet puutarhamyymälästä päätyyn. Päädyssä oli ennen hyönteismyrkkyjä, jotka taas siirrettiin puutarhamyymälään. Tässä esillepanossa kiinnitin huomiota värieihin ja niiden kautta ryhmittämiseen. tuotteita ei ollut kovin paljoa, joten lisäsin myös taloustavarapuolelta juomapulloja täydentämään päätyä. Lisäsin lopuksi jumppamatot koriin, jonka sijoitin päädyn vasempaan reunaan.

Yhteistyö

Olen työssäoppimisen aikana tehnyt paljon yhteistyötä muiden myyjien kanssa. Olen auttanut kuormien purkamisessa, hyllyjen siistimisessä sekä verkkokauppatilausten keräilyssä. Olen myös tarvittaessa leikannut asiakkaille metritavaraa, kuten mattoa, vahakangasta, kaapelia sekä letkua. Puuilossa on todella hyvä työilmapiiri ja kaikki auttavat toisiaan. 

Myymälän pohjaratkaisu



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti