keskiviikko 13. marraskuuta 2019

Maailman paras ruokakauppa ja Muji

K-Citymarket Järvenpää


   K-Citymarket järvenpää valittiin maailman parhaaksi ruokakaupaksi, mutta miksi?
Kauppiaan mukaan voiton ratkaisi intohimo ja laatu.

”Kyllä me ollaan niin passionate yksityiskohtiin, laatuun, makuun. Meillä on Matti Jämsén tekemässä makuja, hän on yksi maailman parhaita ihmisiä tekemään makuja, koko maailmassa!”

   Valinnan teki brittiläinen kaupan alan tutkimusorganisaatio IGD, joka tuottaa vuosittain raportin tuhannesta vierailustaan kaupoissa ympäri maailmaa ja järjestää gaalan, jossa palkitaan kauppoja ja kauppaketjuja useissa kategorioissa. K-Citymarket Järvenpää pääsi seitsemän parhaan joukkoon ainoana kauppana pohjoismaista. 

Kuinka K-Citymarket Järvenpää eroaa muista suomen ruokakaupoista?

  • Sushi. Kauppias Markku Hautala on tehnyt japanilaisten kauppiaiden kanssa sopimuksen, jolla hän saa kauppaansa parasta sushiriisiä. kyseistä riisiä ei saa mistään muualta kuin Japanista ja Järvenpäästä. 
  • Myymälän Layout perustuu japanilaiseen puutarhaan.
  • gourmet- ravintola.
  • Aidot italialaiset pizzat ja itsetehdyt jäätelöt.

kuva: MTV- uutiset

Muji

   Japanilainen Muji avasi liikkeensä kampissa. Yhtiöllä on satoja liikkeitä kymmenissä eri maissa. Muji perustettiin japanissa 1980-luvulla. Yhtiön sanotaan olevan kuuluisa siitä, että sillä ei ole brändiä ollenkaan. 

"Väite on tietenkin hölynpölyä. Sanalla brändi viitataan tuotemerkkiin tai imagoon. Jos Mujilla ei olisi niitä, sadat suomalaiset eivät jonottaisi perjantaiaamuna Narinkkatorilla."

Euroopan suurin Muji-liike on vallannut kampissa kokonaisen kerroksen. Sisustustavarat ovat pelkistettyjä, sekä vaatteiden värit ovat hyvin hillittyjä. Hillitty tunnelma on helppo yhdistää aasialaisuuteen.

Kuva:marmai.fi
Tein pinterestiin taulun, jonka avulla tutustuin Mujiin hieman paremmin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti